Tzolkin

Dagenergie
De Tzolkin kalender vertelt ons dat er iedere dag een andere energie uit het universum naar ons toe komt. Klinkt dat zweverig? Ook in de astrologie is door de sterrenstanden iedere dag anders.

Heb je ook wel eens dat je de ene morgen vol energie op staat en op andere dagen niet vooruit bent te branden? Met behulp van de Tzolkin zijn je dagen beter te begrijpen, leer je wat je uitdaging is en waar je energie lekker van gaat stromen.

Dagelijks schrijf ik op Facebook een stukje over de energie en kwaliteiten van die dag. Lees je mee?

Tzolkin kalender

De Tzolkin, ook wel Dreamspell kalender genoemd, is een kalender systeem dat ontworpen is door José Argüelles begin jaren 90 en is afgeleid van de oorspronkelijke Tzolkin kalender van de Maya’s.De Dreamspell kalender (in de volksmond Tzolkin genoemd) bestaat uit 260 dagen en volgt het natuurlijke ritme van de maan. Het is samengesteld uit 20 zegels en 13 tonen. (20×13=260).
De zegels zijn prachtige metaforen en houden allemaal een kwaliteit of talent in zich verborgen, de tonen 1 tot en met 13 hebben een actieve energie in zich, die je kunt gebruiken om iets te creëren. Aan de hand van je geboorte datum kun je je geboortezegel uitrekenen, dit zegel in combinatie met de toon zegt iets over de talenten waar je mee geboren bent, maar zegt ook iets over de uitdagingen in je leven.

Ik maak schilderijen waarbij de Tzolkin mijn middel en inspiratiebron is om intuïtief contact met je te maken. Ik ben dan zo op jouw energie afgestemd dat het schilderij een enorme diepgang in zich draagt. De schilderijen helpen je herinneren wie jij diep van binnen bent en weerspiegelen hoe uniek jij bent.

 

info@larimaresart.nl of volg de dagenergie via mijn facebook pagina 

Links:
www.mayawijsheid.nl
www.pan-holland.nl
www.lawoftime.org/home.html
www.1320em.nl/home.htm
www.tzolkin.be

In la’ck ech – Ik ben de andere jij

hunab ku

Reageren is niet mogelijk