How deep is your love?

“How deep is your love?”  -Beegees

Er is al zoveel boven water gekomen de afgelopen periode rond macht en machtsmisbruik, dat gaat nog wel een staartje krijgen in de komende cyclus van Witte hond. Het is een tijd waarin we naar binnen keren en nog bij onszelf te raden gaan. Stel jezelf maar eens de volgende vragen:

  • Hoe diep is de liefde voor mezelf als het erop aan komt?
  •  Hoe trouw ben ik aan mijn eigen idealen, normen, waarden en grenzen?
  •  Wat zijn ze me waard?

In de #metoo lawine komen alle wantoestanden rond grensoverschrijdend gedrag en misbruik van macht bloot te liggen. Het wordt breed uit gemeten in de media omdat er beroemde mensen bij betrokken zijn, maar dit is iets dat dagelijks voorkomt. Het overkomt jou en mij net zo goed.

Zodra we ons onder druk gezet voelen door een persoon die krachtig en machtig op ons overkomt, verlaten we onszelf. De liefde voor onszelf blijkt dan nog niet sterk en krachtig genoeg. Trouw zijn aan jezelf staat voor je het weet op de tocht.

Zit daar dan eigenlijk niet de grootste pijn, de grootste boosheid?

Prachtig hoe we juist nu uitgenodigd worden om dit te onderzoeken in onszelf. Het stof is onder het tapijt vandaan gekomen en wat doen we er nu mee? Aankijken, helen en opruimen. Dit is iets dat collectief gaat gebeuren, mits we naar onze eigen rol willen kijken in het verhaal.

Hoe fantastisch is het dat als wij dit gaan helen, onze kinderen daar ontzettend veel profijt van gaan hebben. Wij zijn hun grootste voorbeelden. Zij kopiëren ons gedrag van kleins af aan!

Dus:
Wat doe jij de komende tijd als uiting van diepe liefde & trouw zijn aan jezelf? Wat gaat de wereld zien van die diepe liefde?

#spreadlove

Tzolkin Levenspad Witte hond  9 nov – 21 november

Mirjana <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *