Bespiegelingen 2017

Bespiegelingen 2017

2017 Staat op de stoep en ik onderzoek graag met behulp van de Tzolkin kalender wat het nieuwe jaar jou en mij gaat brengen. 1 januari 2017 is het Witte Spiegel toon 1 en daarmee start er een nieuwe cyclus van 13 jaar.
En het is niet zo dat om 12 uur ’s nachts de energie ineens anders is. De Tzolkin heeft een natuurlijke golfbeweging. Dat betekent dat de intensiteit van de energie toeneemt en afneemt, zich gaat mengen met de energie die ervoor was en erna.

Zo kan ik de aantrekkingskracht van toon 1 al een poosje voelen. Er komen nieuwe dingen en mensen op mijn pad. Ineens vind ik andere dingen interessant of ontstaan er nieuwe gedachtes en inzichten, die maken dat ik een andere richting in wil gaan.
Begin 2016 had ik niet kunnen bedenken dat ik eind dit jaar al 5 workshops Artjournaling zou hebben gegeven. Ik wist nog niet eens van het bestaan van die term!
Ben jij al iets nieuws tegen gekomen?

Toon 1

Toon 1 kun je vergelijken met een lege tafel waar je één envelop op legt. En let maar op, aan het einde van de dag zijn er meer dingen bijgekomen. Dat ene dingetje op tafel wordt een giga magneet voor andere voorwerpen. De wet van aantrekkingskracht.
Voor 2017 geldt dan, wát wil jij op je tafel van je leven leggen? Want voor je er erg in hebt, heb je er meer van! Besteed dus aandacht aan wat jij wil vermeerderen in je leven!
Schrijf het op, knip of plak jouw levenstafel voor 2017 en hang het op als reminder, iets waar je je steeds opnieuw mee kunt verbinden.

Witte spiegel25-5-16

Witte spiegel vertelt iets over welke talenten en kwaliteiten zichtbaar worden en hoe dat je leven beïnvloedt.
De kleur wit, is de kleur van het Noorden. De kleur van verfijning, (voorouderlijke)wijsheid, details, zuiverheid, puurheid.
Het hele jaar wordt hiermee gekleurd.

Het midden

Dit jaar is het bijzonder dat het levenspad van witte spiegel zich voor het grootste deel in het centrum van de kalender bevind. Dit pad eindigt precies in het midden.
Wat dit voor jou betekent? Dit jaar gaat van je vragen om in het hier en nu te zijn, gefocust en met al je energie in je lichaam.

Vooruitblik

Wat betekent deze combinatie voor 2017?
Het zou zo maar kunnen dat er nog meer fraude en gesjoemel van autoriteiten aan het licht komen. Dit is energie die wil zuiveren en helderheid wil brengen. Er wordt wellicht nog diepgaander en uitgebreider onderzoek gedaan naar dingen die niet kloppen. Er kunnen diverse boekjes worden open gedaan.
Een ander effect kan zijn dan er in de wetenschap een doorbraak komt in onderzoeken. Bijvoorbeeld op het gebied van de medische wetenschap.

De kleur wit is ook de kleur van communicatie. Ik ben heel benieuwd naar de nieuwe Amerikaanse president en de effecten van zijn leiderschap en dichterbij naar de PVV leider.
Je kunt het met ze eens zijn of juist niet. Maar heel, heel misschien hebben we ze nodig om zichtbaar te maken in wat voor starre structuren we leven. We zitten zo opgesloten in een systeem met zijn allen. Zij gooien in ieder geval de knuppel in het hoenderhok en zorgen er zo hopelijk voor dat we weer voor onszelf gaan denken en ons niet meer aansluiten bij de ‘ja-knikkers’ of omdat iemand zegt dat het waar is.
Maar zelf nadenken, je eigen conclusies trekken, kan erg uitdagend zijn en daarom schreeuwen we misschien liever eerst nog. Zijn we lekker ‘tegen’. Gek hè dat polarisatie tegenwoordig zo hot is.

Persoonlijk

Voor jou persoonlijk kan het betekenen dat dingen in je leven die al een poosje niet echt lekker voelen, zich nog duidelijker laten zien. Het gaat je uitnodigen om er nog eens goed naar te kijken en dan te beslissen of je het in je leven wil houden of dat je er afscheid van wil nemen. Dat kan zich op allerlei gebieden uiten: werk, relaties, gezondheid of geloof.
Wellicht ga je vragen onderzoeken die in jou leven. Wat is waar voor jou? Waar wil jij je mee verbinden, wat voelt eerlijk en puur? Wat fluistert jouw hart?

De energie van witte spiegel laat je veel over jezelf en je overtuigingen zien. Want alles wat je ziet, zegt iets over jezelf. Wat je ziet is soms iets anders dan jouw interpretatie van wat je ziet.
Als je lekker in een flow terecht komt, kun je op bijna magische wijze nieuwe dingen in je leven manifesteren. Je bent je er volledig van bewust dat jij de eigenaar bent van jouw leven. Jij creëert.
Zit je niet lekker in je vel, dan kun je je makkelijk het slachtoffer van de omstandigheden voelen, heel kritisch zijn op anderen en ‘hun’ over de schuld van geven. Dat is soms makkelijker dan open en eerlijk naar je eigen gedrag kijken.

Met alle oorlogen, terrorisme die de wereld teisteren, kan komend jaar de roep om Liefde steeds groter worden. ‘Make love not war’ kan heel actueel worden. Je kunt een grotere behoefte voelen om je te verbinden met anderen, bij een groep te horen die dezelfde idealen heeft als jij.

140615Voor mij is Liefde de grootste kracht die er is, maar zijn we in onszelf en in de samenleving de verbinding ermee kwijt geraakt.
2017 Nodigt ons uit om die verbinding weer te maken. Liefde voor jezelf, je omgeving en voor de wereld. Gezamenlijkheid in plaats van afgescheidenheid.

Ik wens je een prachtig jaar!

Liefdevolle groet,

Mirjana

 

www.larimaresart.nl – info@larimarsart.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *